Corona driver videokonferens

Corona driver videokonferens. Covid-19 Coronavirusepidemin påverkar både vardag och arbete för miljarder människor i världen just nu.

Virusets framfart har haft långtgående konsekvenser. Nya uppgifter visar en stor tillväxt av videokonferens och användning av samarbetsverktyg under de första månaderna 2020. Twitter med alla dess 5 000 arbetare kommer att arbeta hemifrån på grund av COVID-19 coronavirus. Inte det första företaget, och inte heller det sista. Många fler företag med implementerade digitala samarbetsverktyg kommer att följa Twitters exempel. Dagligen kommer nya besked om internationella konferenser och events som skjuts på framtiden eller ställs in helt.

Skolor stänger, hela länder sätts i karantän och fotboll spelas för tomma läktare. Läkar- och bankbesök ersätts med videokonferens. Det är en ny situation att förhålla sig till. Över hela världen har offentliga platser och sammankomster stängts och ställts in på grund av virusoro. Bland annat fick Facebooks utvecklarkonferens F8 och den viktiga bilsalongen i Genève ställa in.

I svallvågorna av att allt mer stängs, har det digitala arbetslivet fått en ny prioritet. Corona driver videokonferens. Det går inte stänga ned världen, det måste fungera på något vis. Arbetet sköts istället från hemmet. Möten som normalt skulle skett på arbetsplatser sker i stället online och mängder av jobbresor har stoppats och ersatts med videomöten.

Banker och Barnmorskor erbjuder videomöten.

De landstingsdrivna barnmorskemottagningarna i Stockholms län erbjuder nu videomöten med patienter som vill ha råd i olika frågor. Sedan tidigare har patienter i Stockholm kunnat använda en app för att ha videomöte med läkare, sjuksköterska eller för att få psykosocialt stöd av kurator, psykolog eller psykoterapeut. Nu går det alltså också att ha ett videomöte med en barnmorska. Nordea meddelar att om du har ett inbokat möte, men inte vill åka in till ett bankkontor går det bra att ersätta mötet med ett videomöte.

Coronaviruset har bidragit till ett drastiskt minskat affärsresande

till den grad att många flygbolag börjar gå på knäna. Videokonferens ersätter affärsresan. Samma trend märks i andra länder som tidigt drabbades av smittspridning – i Japan, Sydkorea och Singapore har i tiden som användare tillbringar i videomöten fördubblats.

Följ Folkhälsomyndighetens senaste rapportering här

Vill du veta mer? Kontakta oss

Vi svarar så fort vi kan!