När slutar Skype for business att fungera? – få över användarna till Teams

När slutar Skype for business att fungera? År 2021 stänger Microsoft av Skype för företag. Då måste du ha flyttat över alla användare till Teams. Det är inte tekniskt komplicerat, men det finns en del fallgropar som måste undvikas.

Microsoft kommer att slå av Skype for Business den 31 juli 2021
Microsoft uppmanar redan nu att företag flyttar över sina användare till Teams istället. Faktum är att Microsoft redan under våren började att uppgradera mindre företag till Teams och slå av SfB för dem. I helt nya Office 365-miljöer har inte SfB aktiverats utan man måste använda Teams från start. Men större miljöer och företag som har många aktiva användare i SfB låter Microsoft vara i fred. För större organisationer är det upp till administratörerna att genomföra flytten till Teams i sin egen takt.

Glöm inte mötesrummen
Förutom användare och klienter måste du även se över din kontorsutrustning i mötesrum om de kommer att klara av att hantera Teamsmöten. Kom ihåg att gå igenom alla mötesrum med mötesteknik. Från styrelse- och ledningsrum till de minsta rummen. Teknik för kommunikation och samarbete måste fungera överallt. Men det kan vara enkelt åtgärdat och räcker ofta med en uppgradering av mjukvaran i utrustningen.

Utmaningen för en stor organisation
När slutar Skype for business att fungera?  Det är bra att tänka på att en uppgradering till Teams egentligen inte så mycket handlar om teknik. Ur ett tekniskt perspektiv är det faktiskt en ganska enkel åtgärd. För en lyckad migrering handlar det mer om att se till att alla användare är med på tåget, och är redo att börja använda Teams. Att få med hela organisationen och alla arbetsgrupper kan vara en större utmaning än den tekniska åtgärden i en stor organisation.

Läs även Teams och lifesize tillsammans ger dig det basta från två världar

Vill du veta mer? Kontakta oss

Vi svarar så fort vi kan!