Videokonferens ökar kraftigt

Videokonferens ökar kraftigt. Det har varit en mångdubblad videotrafik de senaste veckorna. Nu, ett par veckor in i Corona-krisen börjar vi se hur videotrafiken lägger sig på en ny extremt hög nivå jämfört med bara ett par veckor tillbaka. Överlag hos våra kunder kan vi notera en i snitt fyrdubblad trafik, både i antal möten och antal minuter i videomöten.

Statistiken som presenteras i bilden (jan-mars 2020) ovan är från en av våra kunder. Inget i den statistiken sticker ut från våra övriga Lifesize-kunder. All statistik visar samma mönster, att användandet av videokonferens ökar kraftigt.

Vi konstaterar att videokonferens har gått från att vara ett effektiviserande verktyg som förenklade arbetsdagen och minskade klimatavtrycket genom att minska resandet, till att faktiskt bli ett absolut grundläggande och nödvändigt kommunikationsverktyg som får organisationer att fortsätta fungera. Video verkar faktiskt att få hela världen att fungera just nu. På skolor, arbetsplatser, läkarbesök, privat, internationella regeringsmöten, presskonferenser, och så vidare. Överallt där människor måste kommunicera är video alternativet till fysiska möten.

Den här krisen har fått oanade konsekvenser för hur samhällen och världen fungerar

Hälsoläget är en katastrof som vi inte ens kan föreställa oss omfattningen av ännu. Ekonomin och BNP har gått tillbaka kraftigt. Det är en akut global kris. Det kommer en tid efter Covid-19, men krisen kommer att lämna många spår i mänskliga beteendeförändringar efter sig. Ett av de beteenden som kommer förändras är hur vi ser på arbete, arbetsplatser och kommunikation. Möten mellan människor är otroligt viktigt, men det måste finnas alternativ till fysiska möten. För hälsans och klimatets skull. Men även för företagens och organisationernas existens. Man ska kunna träffas utan att resa. Arbete inte längre är en plats, det är vad man gör.

För er som ännu inte har en videolösning. Klicka här för att ta del av Lifesize förmånliga erbjudande.

Vill du prata med en rådgivare. Klicka här.

 

Vill du veta mer? Kontakta oss

Vi svarar så fort vi kan!